Menu

In de keuken wordt gewerkt met uitsluitend dag verse producten. De gerechten die op de kaart staan zijn dan ook sterk seizoens gebonden. Dit heeft als voordeel dat de kaart regelmatig veranderd. Daarbij hebben we een aantrekkelijke wijnkaart met wijnen uit alle windstreken.

Koude voorgerechten

Rundercarpaccio

met truffelmayonaise, pesto en Parmezaanse kaas

14,50

Pastrami

met rauwkost, pittige gerookte srirachamayonaise en zoetzure komkommer

13,50

Vitello tonato

met gegrilde tonijn, tonijncrème en zwarte olijven

17,50

Visschotel ‘De Halve Maen’

met Hollandse garnaaltjes, gerookte zalm en gerookte paling

18,50

Warme voorgerechten

Escargots

op ouderwetse wijze bereid

11,50

Gegrilde coquilles St. Jacques

met gerookte rode biet, remoulade van knolselderij, Hollandse garnalen, Granny Smith en sherry-truffel

21,50

Gebakken kalfszwezerik

met salade en een saus van appelcalvados

19,50

Warme geitenkaas

gegratineerd met honing, pecannoten en appel

12,50

Soepen

Bospaddestoelensoep

met champignons, shiitake en cantharellen

9,00

Vissoep

rijk gevuld met Hollandse garnalen, kabeljauw en zeeduivel

15,00

Pompoensoep

met kokos, Thaise rode curry en koriander

9,00

Hoofdgerechten

Tournedos

van het dikbil rund met jus de veau

35,00

Rib-eye

De echte Amerikaanse van de grill met jus de veau

35,00

Kalfsappel

Het magerste stuk vlees van het kalf. Zeer mals, bereid op de Green Erg met jus de veau

35,00

Lamsrack

gemarineerd in tijm en rozemarijn, bereid op de Green Erg met jus de veau

35,00

Vis van de dag

 

wisselende prijs

Menu de Halve Maen

Vier gangen menu

Dit menu wordt gekozen door de chef. Er is maar één regel en dat is dat iedereen aan de tafel mee moet doen met het menu.

55,00

Desserts

Verse aarbeien

met vanille-ijs en slagroom

9,50

Crème brûlée

met vanille-ijs

9,50

Dame Blanche

met warme chocoladesaus

9,50

Crêpe Suzette

met sinaasappel, Grand Marnier en ijs van speculaas en stroopwafel

10,50

Panna Cotta

met fruit, witte chocolade-ijs en amandel

9,50

U bent van harte welkom

Openingstijden:

Maandag 17:00 - 22:00 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag 17:00 - 22:00 uur
Vrijdag 17:00 - 22:00 uur
Zaterdag 17:00 - 22:00 uur
Zondag 17:00 - 22:00 uur

 

Wegens vakantie zijn wij gesloten vanaf maandag 31 juli t/m donderdag 24 augustus.
Graag verwelkomen wij u weer vanaf 25 augustus!

Restaurant de Halve Maen

Dorpsstraat 24

1431 CD Aalsmeer

 

Telefoon: 0297 324 528

info@restaurantdehalvemaen.nl

Reserveer een tafel