Over ons

Het Restaurant

De Halve Maen is een restaurant met een frans georiënteerde keuken. Het restaurant, dat in 1987 haar deuren opende, is gelegen in de Dorpsstraat middenin het doprshart van Aalsmeer met zijn authentieke ophaalbruggetjes en karakteristieke pandjes.

Sinds 1985

De naam van ons restaurant heeft een historische achtergrond. “De Halve Maen” was reeds de naam van een herberg, die eeuwen geleden in deze straat stond, die namelijk de oudste straat van Aalsmeer is en vroeger de Kerkbuurt heette.

“De Halve Maen”- ook wel geschreven met twee letters “a” (Maan) – werd aangeduid met “herberg” en dat wijst op de mogelijkheid, daar ook te kunnen overnachten.

De Dorpsstraat

Wie deze straat uitloopt en links afslaat, komt in de Zijdstraat, de twee na oudste straat van Aalsmeer. Op de hoek van deze twee straten bevindt zich Modehuis Broeckmans. Tot het begin van deze eeuw stond daar nog een pandje naast. Dat was het laatst een sigarenmagazijn met de naam “De Drie Kistjes”. De eigenaar was Cors van Zijverden.

Oud Aalsmeer

In het verenigingsorgaan van de Stichting “Oud Aalsmeer” heeft het lid: Huib de Vries, een geboren Aalsmeerder, enkele artikelen gewijd aan de geschiedenis van de Kerkbuurt (Dorpstraat). Daarin staat onder meer te lezen, dat in 1672 als waard van “De Halve Maen” wordt genoemd: Willem Clock of Cock. Omstreeks 1720 staat als eigenaar aangegeven de Haarlemse bierbrouwer Cornelis Bennebroeck.

Gezellige, warme sfeer

Restaurant de Halve Maen is een gezellig en intiem restaurant. U kunt er uitstekend terecht voor een zakelijk diner of zo maar voor een gezellig etentje in een warme entourage. Ook als u iets te vieren heft met een klein of groot gezelschap dan bent u in de Halve Maen van harte welkom. Maak aan ons uw wensen kenbaar en wij zullen er alles aan doen deze in vervulling te laten gaan.

Wat gasten over ons schrijven

“Graag tot de volgende keer"

"Super lekker meerdere malen gegeten in de Halve Maen niveau is top in de keuken, bediening zeer attent vriendelijk en aardig! Graag tot de volgende keer "

-Danny

Een must voor de visliefhebber

"Heerlijk gegeten. Veel extra's zoals brood met boter en tapanade. Amuse en spoom. Alles vers. Een must voor de visliefhebber. Je moet er een keer gegeten hebben. Kies een menu en laat je verrassen!"

-Ellen

Twee tienen en vier negens uitgedeeld

"Vanavond weer hemels genoten van het acht gangen menu. Avondvullend culinair genieten. Twee tienen en vier negens uitgedeeld. Complimenten voor de koks en tot een volgende keer graag"

-Jelle

"Heerlijk eten, helemaal top!"

"Heerlijk eten, goede bediening en je voelt je op je gemak. Tempo van de gerechten is ook prima. Niet te snel en niet te langzaam. Helemaal top!"

-Ilona

U bent van harte welkom

Openingstijden:

Maandag 17:00 - 22:00 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag 17:00 - 22:00 uur
Vrijdag 17:00 - 22:00 uur
Zaterdag 17:00 - 22:00 uur
Zondag 17:00 - 22:00 uur

 

Wegens vakantie zijn wij gesloten vanaf maandag 31 juli t/m donderdag 24 augustus.
Graag verwelkomen wij u weer vanaf 25 augustus!

Restaurant de Halve Maen

Dorpsstraat 24

1431 CD Aalsmeer

 

Telefoon: 0297 324 528

info@restaurantdehalvemaen.nl

Reserveer een tafel