Restaurant de Halve Maen – Tel: 0297 32 45 28

Over ons

halvemaen-overons-1

Sinds 1985

De naam van ons restaurant heeft een historische achtergrond.
“De Halve Maen” was reeds de naam van een herberg, die eeuwen geleden in deze straat stond, die namelijk de oudste straat van Aalsmeer is en vroeger de Kerkbuurt heette.

“De Halve Maen”- ook wel geschreven met twee letters “a” (Maan) – werd aangeduid met “herberg”en dat wijst op de mogelijkheid, daar ook te kunnen overnachten.

De dorpsstraat

Wie deze straat uitloopt en links afslaat, komt in de Zijdstraat, de twee na oudste straat van Aalsmeer. Op de hoek van deze twee straten bevindt zich Modehuis Broeckmans. Tot het begin van deze eeuw stond daar nog een pandje naast. Dat was het laatst een sigarenmagazijn met de naam “De Drie Kistjes”. De eigenaar was Cors van Zijverden.

In het verenigingsorgaan van de Stichting “Oud Aalsmeer” heeft het lid: Huib de Vries, een geboren Aalsmeerder, enkele artikelen gewijd aan de geschiedenis van de Kerkbuurt (Dorpstraat). Daarin staat onder meer te lezen, dat in 1672 als waard van “De Halve Maen”wordt genoemd: Willem Clock of Cock. Omstreeks 1720 staat als eigenaar aangegeven de Haarlemse bierbrouwer Cornelis Bennebroeck.

halvemaen-overons-2

halvemaen-overons-3

Gezellige en warme sfeer

Restaurant de Halve Maen is een gezellig en intiem restaurant. U kunt er uitstekend terecht voor een zakelijk diner of zo maar voor een gezellig etentje in een warme entourage. Ook als u iets te vieren heft met een klein of groot gezelschap dan bent u in de Halve Maen van harte welkom. Maak aan ons uw wensen kenbaar en wij zullen er alles aan doen deze in vervulling te laten gaan.

Kom binnen kijken

U kunt hier een kijkje nemen in het restaurant.

Bekijk hier de panorama viewer

SV-PANORAMA-VIEWER